Ετικέτες

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Σαλάτα με ρόκα και σως μελιού!

 Περιγραφή

Είναι μία πεντανόστιμη σαλάτα που τονίζει την πικάντικη γεύση της ρόκας και την γλύκα της σως μελιού!

Σαλάτα φρέσκια Ρόκα Βιολογική έτοιμη για κατανάλωση

Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Ρόκα, Παρμεζάνα , Καρυδόψυχα, Μέλι, Ελαιόλαδο & Βαλσάμικο

Υλικά:

για τη σαλάτα
  • 1 σαλάτα ρόκα
  • 1 φλυτζ.τσαγιού κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 φλυτζ.τσαγιού καρυδόψυχα
  • λεπτά φύλλα παρμεζάνας
  • 100γρ. περίπου παρμεζάνα τριμμένη (για την φωλιά)
για τη σως μελιού

Παρασκευή:

  1. Αρχικά ετοιμάζουμε τη φωλιά παρμεζάνας: σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που το έχουμε βάλει στο μάτι να κάψει, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Μόλις αρχίζει να παίρνει χρώμα από την μία πλευρά, την βγάζουμε από την φωτιά. Έχουμε ήδη γυρίσει ''τούμπα'' μία σαλατιέρα ή μπωλ και ρίχνουμε την τηγανισμένη παρμεζάνα, ώστε να πάρει το σχήμα από την σαλατιέρα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Πλένουμε τη ρόκα, την στραγγίζουμε και την βάζουμε στη φωλιά. Από πάνω βάζουμε το κουκουνάρι, τα καρύδια και τα φύλλα παρμεζάνας.
  3. Σε ένα μπωλ με καπάκι ανακατεύουμε όλα υλικά της σως. Περιχύνουμε με την τελευταία την σαλάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα


Προαιτερικά μπορείτε να προσθέσετε και ρόδι ή λιαστή ντομάτα!
Μπορείτε να κάνετε και ατομικές φωλιές παρμεζάνας και να σερβίρετε ανάλογα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου